A feszített szőnyegburkolásról röviden

A padlószőnyegek lerakása a legtöbb esetben ragasztással történik, ami ugyan stabilitást ad, ám ezen túl gyakorlatilag csak hátrányokkal rendelkezik. Létezik azonban egy másik módszer is, ami kiküszöböli a hátrányokat, ráadásul lényegesen magasabb komfortot is biztosít: a feszített szőnyegburkolás.

A ragasztásos rögzítéssel szemben a feszített szőnyegburkolás nem rögzíti a padlószőnyeget a padlóhoz, ám ez nem jelenti azt, hogy a szőnyeg elmozdulhat. A burkolatot a szélein, szögeslécek segítségével feszítik ki, így az mindig megőrzi a helyzetét. Eddig nincs nagy különbség, hiszen a padlószőnyeg a helyén, nem mozog, ám a módszer lényege a magasabb komfortfokozat elérése. Ezt egy rugalmas, szivacsból készült alátétrétegnek köszönhetően lehet megvalósítani, ami nem csak a szőnyeg kivételes puhaságát biztosítja, de a tartósságát is növeli azáltal, hogy a szőnyeg így sokkal kisebb mértékben “taposódik el”, mint a hagyományos, ragasztott padlószőnyegek.

feszített szőnyegburkolás további előnye akkor mutatkozik meg, amikor az esetleges cseréjére kerül sor. A leragasztott padlószőnyeget rendkívül nehéz felszedni, hiszen a ragasztónak épp az a szerepe, hogy stabilan rögzítse a szőnyeget az aljzathoz. Ha cserélni kell, akkor nem csak a szőnyeg, de sokszor az aljzat is feljön, de legalábbis sérül, ha pedig mégsem, akkor az új padlószőnyeg lerakása előtt el kell távolítani a régi ragasztó maradványait, ami komoly idő- és energiaveszteség. Ezzel szemben a feszített szőnyegburkolat cseréjekor a régi szőnyeget csupán le kell akasztani a szögeslécekről, és már mehet is a helyére az új.

Cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a feszített szőnyegburkolás terén, tehát, ha a legkorszerűbb, legkényelmesebb és legesztétikusabb padlószőnyeget szeretné az otthonába, érdemes bennünket választania. A rendelkezésünkre álló szakértelem, valamint a speciális segédanyagok és szerszámok segítségével gyorsan és hatékonyan végezzük el a munkát, Önnek csak élveznie kell a végeredményt!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a feszített szőnyegburkolat iránt, vegye fel felünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!