Hogyan tud vigyázni hosszú távon a padlószőnyegére?

padlószőnyegek felületét rengeteg hatás éri, elég csak a nehéz bútorokra, a mindennapi tevékenységek okozta sérülésekre vagy a különböző szennyeződésekre gondolni. Ahhoz, hogy fel lehessen venni a harcot ezekkel a tényezőkkel, és így a felület hosszú távon megőrizhesse hibátlan állapotát, nagyon fontos odafigyelni a rendszeres tisztításra, ápolásra. Ezzel kapcsolatban számtalan lehetőség áll rendelkezésre, manapság már rengeteg olyan terméket lehet vásárolni, amikkel az ember könnyedén odafigyelhet a padlószőnyeg ápolására. Ezen kívül vannak még olyan hasznos információk, amik szintén segítséget nyújtanak abban, hogy a felületek megőrizzék igényes kinézetüket.

A bútorok mozgatása sok kárt tud tenni a padlószőnyegben, különösen akkor, ha gyakran rendezkedik az ember az otthonában. Érdemes a berendezésekre olyan alkatrészeket felhelyezni, amik nem okoznak sérülést, ha az ember elkezdi mozgatni a bútort. Ez a megoldás kifejezetten ajánlott az értékesebb, kényesebb anyagú padlószőnyegeknél.

A különböző ital- és ételfoltok a padlószőnyegek ősi ellenségei közé sorolhatók, hiszen, ha az ember nem cselekedik azonnal, a felület akár örökre is magába szívhatja a foltokat. Ilyenkor egy tiszta rongyot langyos vízzel nedvesítsen be, és a folt szélétől befelé haladva folyamatosan erősen nyomkodja rá a problémás részre. Így megvan az esély arra, hogy időben el lehet távolítani az étel vagy ital nyomát, azonban, ha nem járna sikerrel, speciális, padlószőnyeghez illő tisztítószerre van szükség.

Nem ritka, hogy rágógumi kerül a padlószőnyeg anyagába. A legrosszabb, ha az ember elkezdi felszedni, ugyanis így csak tovább ront a helyzeten. Ez esetben ideális, ha jégakkuval vagy jéggel teli zacskóval lefagyasztja a rágógumit. Így szét lehet törni, ezután pedig sokkal könnyebben el lehet távolítani a padlószőnyegből úgy, hogy nem okoz kárt a felület anyagában.

Amennyiben már a gondos ápolás sem használ padlószőnyegének, mert már nagyon régi, elhasználódott, vásároljon újat, ehhez tekintse meg kínálatunkat! Tőlünk igényes, színvonalas szőnyegeket vásárolhat. Ha termékeinkről bővebb információkat szeretne megtudni, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!